15 Kasım 2012 Perşembe

değişim yavaş yavaş

sabah sabah can sıkıntısı işte. Ama eskiden daha uzun sürede atlatıyordum bu tür durumları, artık daha sakin, daha akılcı ve daha hızlı.Benden gelmeyen sorun benimmiş gibi algılamamayı öğrendim sanırım.

"İnsanlar iyidir" ön koşulumuz bu. Ancak iyi olmak iyi şeyler yapmaya, iyi şekilde davranmaya ve adil olmaya yetmiyor. Hatta "iyilik" bile GÜÇ oluyor. İyi insanlar genelde zengin oluyor, iyi insalar genelde patron oluyor ama başkalarına sanırım. kendine patron olacaksınki hep iyi kalasın :))

Şaka bi tarafa aynı insanlarla aynı iş üzerne çalışmak bir süre sonra yıpratıcı olabiliyor. Algılama sorunu oluşuyor. Seni algılamyıyor, işi algılamıyor, işin nasıl yapıldığını hele hiiiç algılamıyor. Tek beklenti işin yapılması haline geliyor. Hasta ol, sağlıklı ol farketmiyor.

Bütün bunları kendi işimle ilgili anlatmıyorum. Bugün sabah aldığım bir mail üzerine aslında yazıyorum. Çalıştığım yerdeki arkdaşlara izinler dağıtıyormuşum o yüzden işler hiiiç doğru yapılmıyormuş falan filan. Neyse bu iyi insan ve iyilik yapan insan üzerine uzuuun bir yazı yazacağım.

Not: Batsın bu dünya :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder